Известие

Collapse
No announcement yet.

Нови носачи на 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нови носачи на 155

Колеги, смених оригиналните носачи на моята бабичка.
    Венци ми гарантира, че сегашните щели да изкарат повече от 18 години/на колкото са ми оригиналите/, ама аз пък не искам да се пенсионирам са тази 155

Да оставим шегите настрана. Искам да питам, запознат ли е някой как и къде може да се рециклират носачите, защото на последната снимка се вижда, че носача е затворен със зегерка и вероятно може да се замени само шарнира ,ако се наложи и евентуално гумените тампони, ако са скапани. Мнения? Ако някой е пробвал да рециклира носач ,нека пише.
    Attached Files
    Last edited by vaklinator; d.m.y г., 03:10.
    Alfa 155 2.0TS 8V '93
    sigpic
    VW LADAVAGEN '81
    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Да, рециклират се носачите, но разходите по новите части и труда се равняват почти колкото на един нов носач средна хубост - плюс това гаранция че ще изкара толкова няма хич
    Какви носачи сложи ти ? Аз сложих Frapp - за учудване на майстора, легнаха на място като оригинални (за разлика от повечето други). Дано изкарат що-годе нормален пробег.
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
      Да, рециклират се носачите, но разходите по новите части и труда се равняват почти колкото на един нов носач средна хубост - плюс това гаранция че ще изкара толкова няма хич
      Какви носачи сложи ти ? Аз сложих Frapp - за учудване на майстора, легнаха на място като оригинални (за разлика от повечето други). Дано изкарат що-годе нормален пробег.
      Надявам се да изкарат поне 3 години ли около 110к километра
      Alfa 155 2.0TS 8V '93
      sigpic
      VW LADAVAGEN '81
      CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Колега ето тук може да ти се рециклират носачите но си предцени дали те устройва. Аз лично мойте ще ги правя там като им дойде времето

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...=28814&page=57

П.П. Описано е за 156 ама могат да напревят и за 155.
        sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
        Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!

Comment

колега за6то ми се вижда ,4е този шарнир има зегерка май е правен и другпът?
          sigpic

Alfa Romeo 155, 1.8, TS

Comment

Първоначално публикувано от 1239 Покажи съобщение
            колега за6то ми се вижда ,4е този шарнир има зегерка май е правен и другпът?
            Точно затова е темата
            Заводските носачи на 155 със зегерка ли са?
            На мен ми е все тая с какво са, стига да издържат поне 50000км
            Alfa 155 2.0TS 8V '93
            sigpic
            VW LADAVAGEN '81
            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Заводските май не са със зегерка,твойте и двата ли са така или си сменял само този ?
              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

И аз тряа по нататък да ги сменям моите.Питах 90лв.белгииски и 70 лв. турски шарнир с носач.Колко ще изкарат,незнам.

Comment

На Окръжна Болница има един сервиз,дето рециклират,но взимали доста за услугата
                  Alfa 155 1.7,1.8 ex
                  Alfa 166 2.4 3 ex
                  155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                    На Окръжна Болница има един сервиз,дето рециклират,но взимали доста за услугата
                    и не винаги е добре като изпълнение.
                    Втулките на тампона могат да се сменят. Иначе рециклаж на шарнира не е много препоръчителен според мен от гледна точка сигурност. Не че нов шарнир на нов носач е много по-сигурен, но все пак е нов!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

За съжаление не останаха втора употреба носачи...

Рециклажа е около 65-70лв....
                      Нов носач технород е 70лв...моя левия изкара 20хил км., а десния е на 30хил км. и се държи...

Има и по-евтини алтернативи..На Ваклинчо му дадох ФАСТ и цената им е съвсем прилична 56лв. за брой като за раздела и форумци ще има отстъпка... Ако някой иска може да ми драсне едно съобщение и ще му намеря

Иначе има и оргинални ТРВ, ама цената е 130лв. за брой като това е намалена цена от 170лв.!!! Ако има някой мераклия да вика
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                      by RUBIG service

Comment

ами варианта със тампоните от полиоретенова(или там каквато беше) пяна дали е одачен ?
                        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                          ами варианта със тампоните от полиоретенова(или там каквато беше) пяна дали е одачен ?

Варианта е удачен...ама проблема на носачите най-често е шарнира...Тампон може да си купиш от всеки магазин където се продават носачи за 10-12лв...

Та май-всичко зависи от това кой колко смята да си кара колата и колко би дал...
                          by RUBIG service

Comment

Ми да,зависи от това колко би отделил за носачи,аз бих си взел ТРВ,ма още си карам с разхлопаните ми
                            Alfa 155 1.7,1.8 ex
                            Alfa 166 2.4 3 ex
                            155 1.8 MY 95 sport

Comment

Бе и аз исках да отделя 130лв.за брой ама в крайна сметка си купих един за 55лв. Все пак ако изкара 30хил км. това са още 2години каране...То не се знае дали тя ще изкара още 2 години
                              by RUBIG service

Comment

Working...
                              X